"Be the change you want to see in the world."Mahatma Gandhi"The only thing you need to practice yoga is breathe."Fra boken

Realax into Yoga for Seniors


Min yogareise


Var det jeg som fant yogaen? Eller var det yogaen som fant meg? Hvem vet ... men et lykketreff var det. Et lykketreff for min kropp, min sjel og mitt sinn.

 

Jeg mistet min eldste sønn i selvmord en junidag i 2013. Den dagen miste jeg også meg selv. Jeg gikk «sønder og sammen». Jeg ble slått helt ut av kurs. Jeg ble malt til tusen biter av sorgen og følte at jeg aldri ville komme til å samle meg igjen. For hvordan skulle jeg få forent og samlet alle disse bitene som lå strødd utover i det andre kalte et liv?

 

I flere år brukte jeg naturen. Jeg gikk. Forsøkte å gå sorgen av meg. Men etter vært ble sorgen en god følgesvenn. Og den ledet meg inn på nye stier i det landskapet som etter hvert ble et liv.

 

Det begynte med et kurs om pusten, så et lite Yinyoga-kurs. Så traff jeg min flotte yogalærer gjennom nå mange år, Anette Manskow Thorstensen og Yoga Gamlebyen.

Der satt yogaen sine røtter i kroppen min. Men jeg ble nysgjerrig og ville lære mer.


Jeg ville vite hvorfor vi gjorde disse øvelsen, hvor yogaen kom fra, hvilken filosofi den er bygget på, hvorfor yogaen gjør så godt i kropp og sjel. Hvorfor meditere? Hvorfor lære å puste? Disse spørsmålene førte meg til boken Andas av Yogiraj (yogamester) Ulrica Norberg. Og etter å ha lest den, ble jeg nysgjerrig på Ulrica. Hvem var hun, underviste hun og gikk det an for en «gammel» dame som meg å melde meg på hennes skole?  Joda, det kunne jeg! Det førte meg til hennes unike yogaskole, Yoga for life i Stockholm. Det ble en livsreise, et løft i kunnskap og et møte med fantastiske medelever.

 

Jeg hadde tenkt å ta denne utdannelsen kun for meg selv. For jeg hadde passert 60 år og slike «gamle» damer fikk vel beholde denne nyervervede kunnskapen for seg selv

og forsøke å gjøre det beste ut av akkurat det.


Men, det snek seg sakte inn et ønske, et ønske som steg opp fra hjerteroten og ut i lyset. Jeg MÅ dele denne kunnskapen med andre! Yoga har gjort så godt for og i meg – og det vil jeg gjerne at den skal gjøre for andre også. Jeg har klart å samle og forene nær sagt alle de» tusen bitene», jeg funnet min kurs og jeg har klart å lappe meg selv sammen igjen ved hjelp av ny og spennende kunnskap, pusteøvelser, via yogaposisjoner og meditasjon.

Og dette er en kunnskap og erfaring jeg svært gjerne vil dele. Med gammel og ung.

  

«Remember that yoga is designed to help you quiet your mind and connect with your true self!

Kimberly Carson

 

Selve ordet yoga betyr å forene. Å samle. Å finne seg selv. Og jeg kan si at «oppskriften» virker. Og vit at det er aldri for sent å begynne med yoga. Om du er ung eller «gammel», bærer på traumer, smerter, vonde tanker, en støl kropp – eller om du er oppegående, frisk og rørlig eller bare nysgjerrig, så vil yogaen gjøre noe med og for deg. Det handler ikke om å «stå på hodet» eller være akrobat, det handler om å gjøre yogaøvelser som passer for deg og for din kropp.


 

Jeg deler gjerne min erfaring, kunnskap og glede over hva yoga er og hva den gjør, med deg.

Velkommen!